Ультраоброблені продукти харчування (UPF) викликали понад 124 тисячі передчасних смертей у США за два роки. Дослідження, опубліковане в American Journal of Preventive Medicine, показало, що такі продукти містять шкідливі інгредієнти, які неможливо використати вдома, такі як консерванти, емульгатори, підсолоджувачі та інші. Це можуть бути напої, шоколад, піца, гамбургери та інше. Висока консумація UPF також призвела до смертей у Бразилії, Великій Британії, Мексиці та інших країнах. Вчені зауважили, що ультраоброблені продукти стали складати більшість раціону у країнах з високим рівнем доходу, а це може призвести до збільшення смертності від хвороб, пов’язаних із харчуванням. Необхідно змінювати середовище, щоб підтримувати здорове харчування.
Ультраоброблені продукти стали причиною понад 124 тис. смертей у США
