У світі рекордно знизились запаси какао-бобів

У Лондоні та Нью-Йорку запаси какао досягли історичного мінімуму, що призвело до загострення кризи на ринку шоколаду. Погані врожаї вже кілька років поспіль призвели до зниження запасів какао, що змусило трейдерів та компанії, що виробляють шоколад, активно скуповувати навіть низькоякісне какао. Це призвело до зростання цін на шоколад у США на 20% порівняно з попереднім роком. Запаси какао на лондонській біржі зменшилися з понад 100 000 тонн рік тому до всього 21 000 тонн. Вартість какао за останні два роки потроїлася, досягнувши максимуму за півстоліття. Це змусило виробників зменшувати розміри шоколадних плиток, змінювати рецептури та шукати способи зменшення витрат. Ситуація настільки критична, що компанія Hershey звернулася до регулятора деривативів США з проханням дозволити їй закупити через біржу Нью-Йорка 90 000 тонн какао – у дев’ять разів більше за встановлений ліміт.