Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень і виявила, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вони встановили зв’язок між споживанням обробленого м’яса і підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідники виявили, що навіть невелике щоденне споживання обробленого м’яса може збільшити ризики. Наприклад, один хот-дог на день може підвищити ризик діабету на 11% і раку товстої кишки на 7%. Крім того, додаткова банка солодкої газованої води асоціюється з підвищеним ризиком розвитку діабету та ішемічної хвороби серця. Вчені рекомендують обмежити споживання обробленого м’яса та інших ультраоброблених продуктів, оскільки це може значно вплинути на здоров’я.
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження
