Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Технології - Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження

Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень і виявила, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вони встановили зв’язок між споживанням обробленого м’яса і підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідники виявили, що навіть невелике щоденне споживання обробленого м’яса може збільшити ризики. Наприклад, один хот-дог на день може підвищити ризик діабету на 11% і раку товстої кишки на 7%. Крім того, додаткова банка солодкої газованої води асоціюється з підвищеним ризиком розвитку діабету та ішемічної хвороби серця. Вчені рекомендують обмежити споживання обробленого м’яса та інших ультраоброблених продуктів, оскільки це може значно вплинути на здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *