У Росії вперше з 2009 року зменшилося виробництво харчових продуктів через те, що населення почало економити на їжі. За даними Росстату, у січні-вересні випуск продуктів скоротився на 0,6%, а напоїв – на 4,1%. Кількість нових інвестиційних проєктів у харчовому виробництві також зменшилася на 46% у порівнянні з попереднім роком. Інвестиційна активність у секторі харчової промисловості майже повернулася до рівня 2013 року, але кредитне навантаження на підприємства значно зросло. Експерти пояснюють це загальними економічними труднощами, зокрема нестачею робочої сили, зростанням інфляції та кредиторської заборгованості, а також вибором населення заощаджувальної моделі споживання. Люди відмовляються від дорогих продуктів та шукають дешевші альтернативи.
Росіяни економлять на їжі: виробництво скоротилося вперше за 15 років